Biffarna (12-16 stycken beroende på storlek)
1 kg hönsfärs
1 ägg
salt och svartpeppar
1 msk torkad basilika

Blomkålen
1 blomkålshuvud
2 röda lökar
1 gul lök
3 klyftor vitlök
salt och svartpeppar
0,5 tsk torkad basilika
0,5 tsk chilipulver
1 näve färsk basilika
1 paket färska cocktailtomater
50 gr smör
2 dl vatten

  1. Ta en bunke och lägg i färsen. Knäck i ägget och tillsätt kryddorna. Blanda ihop väl. Forma färsen till små biffar och lägg dem i en ugnsfast form.
  2. Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Tänk på att tiden kan variera lite beroende på vilken typ av ugn du har.
  3. Ta en stor kastrull. Finhacka lökarna och pressa vitlöken. Lägg i kastrullen tillsammans med smöret och kryddorna (alla utom den färska basilikan). Fräs ihop tills löken blivit mjuk.
  4. Kör blomkålen i en matberedare eller mixer eller riv på ett rivjärn så att den blir som ett fint smul. Lägg i blomkålssmulet i kastrullen och tillsätt även vattnet. Rör ihop och låt stå på svag värme tills blomkålen mjuknat. Detta tar bara några minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar.
  5. Innan servering blandar du i den färska basilikan och tomaterna.

 

 

IMG_5739-300

   

    Vill du läsa mer om mig och min matlagning,

    kika då in på min blogg Ekofilosophie (www.ekofilosophie.com) eller

    följ bloggen på Facebook (www.facebook.com/ekofilosophie) och

    Instagram (www.instagram.com/ekofilosophie)